Park Ji Hoon, pelakon drama tvN Chicago Typewriter meninggal dunia setelah bergelut dengan kanser perut

Pelakon yang lebih mesra dikenali sebagai model, Park Ji Hoon meninggal dunia kerana barah perut (kanser perut) pada usia 31 tahun.

Keluarga Park Ji Hoon membuat pengumuman tersebut di instagram miliknya dengan perkongsian tarikh dan lokasi majlis pengkebumiannya itu di dalam satu hantaran yang dibuat.

View this post on Instagram

* 실수로 연락 못 드린 분들이 있으실까 염려되어 따로 글을 올립니다. 코로나19 확산에도 불구하고 따뜻한 위로와 격려를 보내주신 것에 대해 깊은 감사드립니다. 덕분에 제 동생.. 하늘 나라로 잘 보냈습니다. 저 뿐만 아니라 저희 가족들에게 정말 큰 힘이 되었습니다. 잊지 않고 기억하겠습니다. 항상 코로나 바이러스 조심하시고 늘 건승하시길 바라겠습니다. 다시 한번 깊은 감사의 뜻을 전합니다. 혹시나 시간이 안돼서 못 오신 분들을 위해 안치된 장소 알려드립니다. *일산 푸른솔 추모공원* 3층 고급 2호실 23열 4단 故박지훈 기일: 5월 11일 49재일: 2020년 6월 28일 일요일

A post shared by 박지훈 (@cocohuni_) on

Sumber yang dimaklumkan kepada OSEN memetik kenyataannya, “Tahun lepas, saya telah dikesan menghidapi barah perut dan sedang bergelut dengannya. Saya mesti pergi ke hospital…Model berbakat ini mahu minta maaf dulu.” Kenalan rapat dengan Park Ji Hoon mendedahkan Park Ji Hoon lebih suka dengan bidang fesyen tapi memilih permodelan setelah mengetahui bakatnya ke arah tersebut.

Park Ji Hoon pernah berlakon di dalam drama tvN Chicago Typewriter membawa watak sebagai Jeon Doo Yeob. Beliau juga pernah membuat kemunculan dalam KBS Dal Soon’s Spring.

Sumber: OSEN

loading...