Selain Nam Ji Hyun dan Kim Jae Yeong sebagai teraju utama, drama romantik komedi “Make Me Tingle” turut menampilkan barisan pelakon sokongan yang bakal mencetuskan konflik, memberikan nasihat dan mempengaruhi perjalanan cinta dua watak utamanya.
Drama terbitan TVING ini mengisahkan Gong Yeon Su (Nam Ji Hyun), seorang wanita yang percaya pada cinta tetapi masih belum benar-benar memahami maknanya, dan Dokgo Dal (Kim Jae Yeong), CEO sebuah syarikat pemula yang menghasilkan produk intim. Pertemuan mereka membuka ruang kepada pengalaman serta pandangan baharu tentang cinta dan hubungan.
Kang Tae Joo sebagai Yoon Ji Oh

Kang Tae Joo membawakan watak Yoon Ji Oh, naib CEO syarikat yang dikendalikan bersama Dokgo Dal. Bersifat mesra, hangat dan ceria, Ji Oh mudah menyesuaikan diri dengan orang di sekelilingnya.
Namun, kehidupannya mula berubah selepas bertemu Gong Yeon Su menerusi urusan kerja dan mula menyimpan perasaan terhadap wanita itu. Keadaan tersebut mencetuskan persaingan yang tidak dijangka antara Ji Oh dengan Dokgo Dal, yang juga merupakan sahabat lamanya.
Park So Jin sebagai Jin Se Ra

Park So Jin memainkan watak Jin Se Ra, CEO SR Planning dan ketua kepada Gong Yeon Su. Sebagai senior Yeon Su ketika di kolej, Se Ra mempunyai pandangan yang lebih terbuka tentang percintaan dan hubungan.
Baginya, berehat daripada bercinta tidak bermakna seseorang perlu berhenti berkenalan dengan orang baharu. Pandangan ini berbeza daripada prinsip Yeon Su yang lebih konservatif.
Apabila Yeon Su mula keliru selepas bertemu Dokgo Dal, Se Ra menjadi tempat rujukan yang boleh dipercayai, berkongsi nasihat berdasarkan pengalaman sendiri. Perspektifnya dijangka mempengaruhi cara Yeon Su melihat cinta dan membuat keputusan.
Jeong In Ji sebagai Gong Mi Young

Jeong In Ji membawakan watak Gong Mi Young, ibu saudara Yeon Su yang mempunyai hubungan rapat dengan anak saudaranya. Mereka bukan sahaja berkongsi pertalian keluarga, malah berhubung seperti sahabat yang selesa meluahkan perasaan dan bertukar pandangan.
Selepas melalui perceraian akibat tekanan orang sekeliling untuk berkahwin, Mi Young mahu Yeon Su mengelakkan kesilapan yang pernah dilakukannya. Pengalaman hidupnya membolehkan dia memberikan nasihat yang lebih realistik ketika Yeon Su berdepan pilihan dalam percintaan.
Woo Mi Hwa sebagai Seo Baek Hee

Woo Mi Hwa memainkan watak Seo Baek Hee, ibu Yeon Su yang membesarkan anak perempuannya seorang diri selepas kehilangan suami akibat penyakit 12 tahun lalu.
Sepanjang membesarkan Yeon Su, Baek Hee turut menumpukan perhatian kepada keluarga mentuanya. Dia berbangga melihat anak perempuannya membesar menjadi seorang wanita yang baik dan berpegang pada prinsip, meskipun membesar tanpa kehadiran seorang bapa.
Sebagai ibu yang sentiasa mengambil berat, Baek Hee terus memberikan sokongan terhadap pilihan hidup Yeon Su. Kehadirannya turut membawa sisi kekeluargaan dan emosi dalam kisah yang berpusat pada cinta serta hubungan.
Dengan latar belakang dan pandangan yang berbeza, setiap watak ini berpotensi mempengaruhi keputusan Yeon Su serta hubungannya dengan Dokgo Dal. Kehadiran Ji Oh juga menambah unsur persaingan dalam kisah romantik mereka.
Make Me Tingle dijadualkan mula ditayangkan pada 15 Oktober 2026 menerusi TVING dan HBO Max Malaysia.
Sumber : 1


