/[Drama] Solomon’s Perjury (솔로몬의 위증) JTBC

[Drama] Solomon’s Perjury (솔로몬의 위증) JTBC

   images

Drama ini yang akan menggantikan drama yang masih ditayangkan iaitu ‘My Wife’s Having an Affair this Week’ yang dibintangi oleh Song Jihyo dan Lee Sun Kyun. Drama yang diadaptasikan dari Novel Jepun  penulisan Miyuki Miyabe ini berkonsepkan ‘suspense’ dan misteri.

Solomon’s Perjury ini akan dibintangi oleh Kim Hyun Soo, Jang Dong Yoon, Seo Ji Hoon dan ramai lagi. Drama ini akan ditayangkan bermula 9 December 2016 dan akan berakhir pada 15 January 2016 sebanyak 12 episode.

Plot :

Seorang mayat pelajar lelaki ditemui disebuah sekolah. dimana pihak berkuasa menganggap kes itu adalah kes bunuh diri. Selepas kejadian itu, pelajar disekolah tersebut membuat perbincangan dan ingin menyiasat kematian pelajar tersebut.

Cast :

Kim Hyun Soo sebagai Go Seo Yeon.

Go Seo Yeon adalah seorang pelajar dari sekolah terkenal di Korea Selatan, yang terdiri dari pelajar anak orang kaya/ternama dan bijak pandai. Dia seorang yang aktif dan mempunyai kemahiran pertahan diri, dengan itu dia akan sentiasa melindungi pelajar yang lemah dan dibulu oleh pelajar lain.

Tetapi kerana kes bunuh diri tersebut membuatkan Seo Yeon diusir dari sekolah, pihak sekolah merasakan dia adalah dalang didalam kes tersebut.

[Drama] Solomon’s Perjury (솔로몬의 위증) JTBC

Jang Dong Yoon sebagai Han Ji Hoon

Han Ji Hoon adalah rakan sekelas Seo Yeon. Sebagai anak angkat bekas pendakwa raya, dia mempunyai rahsia yang boleh menyelesaikan kes pembunuhan tersebut.

images-1

Cho Jae Hyun sebagai Han Gyeong Moon

Gyeong Moon adalah penasihat undang-undang sekolah dan bekas pendakwa raya. Dia adalah ayah angkat kepada Ji Hoon. Dia akan menyembunyikan apa sahaja kesalah Ji Hoon supaya Ji Hoon tidak mendapat apa-apa masalah.

download-2

Info :

Ko Ah-Sung pada mulanya ditawarkan sebagai pelakon wanita utama. Tetapi dia menolak.

L juga pada mulanya ditawarkan pelakon lelaki utama, tetapi menolak.

Pembacaana skrip pertama berlaku 2 November  2016 di bangunan JTBC di Sangam, Seoul, Korea Selatan.

TAGS:

Komentar

comments

loading...